Saramură nature de ştiucă & Mămăligă

de DinDragostePentruGatit in Peste, 5 Apr 2012 | 5922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ştiuci măricele;
  • 1 ardei iute;
  • 1 căţel de usturoi;
  • pătrunjel / leuștean;
  • ulei de floarea soarelui;
  • oţet;
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură nature de ştiucă & Mămăligă:

Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează.

Solzii nu se curăţă.

Se sărează şi se lasă circa 20 minute.

Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi.

Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să prindă miros de grătar" :).

Saramura

Într-un vas se pune circa 1 L la fiert. Se adaugă  sare, piper, ardei iute şi puţin oţet. După ce au fiert bine, se adaugă mujdeiul de usturoi (sau usturoi mărunţit). La final se pune peştele în saramură (peştele să nu fie rece) şi se fierbe la foc potrivit timp de 15-20 minute.  Se presară de preferinţă leuştean, în lipsa acestuia...merge şi pătrunjelul :).

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Prefer să pun mujdei deoarece saramura capată astfel un aspect mai plăcut...aşa-mi place :).

2

Se serveşte cu mămăliguţă caldă. Hai fie...şi-un păhărel (sau borcănel :D) de vin alb!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură nature de ştiucă & Mămăligă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saramura de biban